Over Haptotherapeut Melanie

Het gezicht achter Arnhem Haptotherapie

Tijdens mijn studie Pedagogiek werd ik gegrepen door het boek “ Het lichaam liegt nooit ” van Ted Troost.  Ted werd bekend in de sportwereld met haptotherapie. Het boek voelde voor mij als een soort thuiskomen,  hier gaat het over voor mij. Het lichaam vertelt  je de waarheid. Ik nam me voor dat als ik later oud en wijs was ik zelf Haptotherapie zou gaan studeren.

Gelukkig heb ik niet gewacht en ben ik meteen na mijn studie Pedagogiek de Nederlandse vakopleiding voor Haptonomie bij Synergos in Amersfoort ingedoken. Nog steeds ben ik elke dag geboeid door dit vak en mag ik sinds een paar jaar zelf lesgeven aan de Nederlandse vakopleiding voor Haptonomie, Synergos in Amersfoort. Ik ben nieuwsgierig naar hoe mensen bewegen en wat hen beweegt, wat is nou typisch hun grondpatroon en hoe kunnen we dat samen ontdekken?

Wat ik terugkrijg van cliënten is dat ze zich door mijn betrokkenheid en de rust die ik uitstraal zich veilig en vertrouwd voelen. Dat ze met behulp van humor en vertrouwen de ruimte krijgen om hun thema en grondpatroon te ontdekken. Ik wil graag samen op zoek naar de kern van je patroon en de mogelijkheden ontwikkelen hier zelf meer invloed op te hebben.

 

Haptotherapeut Arnhem

Naast haptotherapeut Arnhem ben ik docent voor de basisopleiding Haptonomie van Synergos Amersfoort. Het lesgeven zit in mijn bloed en ik voel me gezegend dat ik mijn passie voor Haptonomie mag combineren met lesgeven aan eerstejaars en haptonomie studenten.

Achtergrond

Samen met mijn vriend en zoontje woon ik in Oosterbeek, naast Arnhem midden in het groen en we genieten ons suf. Heerlijk wandelen langs de Uiterwaarde en in het bos. Daarnaast vind ik het heerlijk om te koken, te improviseren en hard te lopen in de natuur.

Hapotherapie arnhem
WhatsApp chat